Home » “Duurzame innovatie: Xbox controller gemaakt van gerecycled materiaal”

“Duurzame innovatie: Xbox controller gemaakt van gerecycled materiaal”"Duurzame innovatie: Xbox controller gemaakt van gerecycled materiaal"“Duurzame innovatie: Xbox controller gemaakt van gerecycled materiaal”Duurzame innovatie: Xbox controller gemaakt van gerecycled materiaal

Duurzaamheid is een van de belangrijkste factoren die bedrijven over de hele wereld beïnvloeden. Het is daarom geen verrassing dat innovators steeds vaker naar duurzame praktijken kijken. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de Xbox-controllers nu volledig zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Dit is een veelbelovende stap in de richting van een groenere toekomst voor de gaming-industrie.

De details

De Xbox-controllers zijn nu gemaakt van post-consumer gerecycled (PCR) plastic. Dit plastic komt uit een verscheidenheid van bronnen, waaronder plastic melkflessen en waterflessen. Microsoft heeft aangegeven dat dit gedaan is om een ​​duurzamer product te maken en om het plasticgebruik te verminderen dat anders in de afvalstroom zou terechtkomen. Bovendien is de nieuwe controller ontworpen om eenvoudiger te demonteren en te recyclen aan het einde van de levensduur.

De impact

Het gebruik van gerecycled materiaal in de Xbox-controllers heeft een enorme impact op het milieu. Microsoft verwacht namelijk dat ze vanaf juni 2020 5 miljoen Xbox-controllers op de markt brengen. Het gebruik van PCR-plastic in deze controllers bespaart ongeveer 4.000 ton nieuw plastic dat anders in de afvalstroom zou terechtkomen.

Wat betekent dit voor de gaming-industrie?

Dit nieuws is een veelbelovende stap in de richting van een groenere toekomst voor de gaming-industrie. Het gebruik van gerecycled materiaal in de controllers is slechts het begin. Fabrikanten moeten op zoek naar meer manieren om hun producten op een duurzamere manier te produceren en af ​​te danken. Consumenten staan ​​ook voor de uitdaging om op zoek te gaan naar duurzame game-producten en deze te ondersteunen.

Hashtags

#duurzaamheid #innovatie #Xbox #gerecycledmateriaal #gamingindustrie

Samenvatting:

Microsoft heeft aangekondigd dat hun Xbox-controllers nu volledig gemaakt worden van gerecycled materiaal. De controllers zijn ontworpen om eenvoudiger te demonteren en te recyclen aan het einde van de levensduur en daarmee een veelbelovende stap in de richting van een groenere toekomst voor de gaming-industrie. Het gebruik van gerecycled materiaal heeft een enorme impact op het milieu en bespaart ongeveer 4.000 ton nieuw plastic dat anders in de afvalstroom zou terechtkomen. Fabrikanten en consumenten moeten echter geleidelijk aan duurzame game-producten ondersteunen en produceren om de industrie nog milieuvriendelijker te maken. #TECH